Felhasználói csoportok
A csoportok létrehozása és a felhasználók hozzárendelése egyszerűsíti a jogosultságok kezelését. A felhasználók egyszerre több csoporthoz is hozzárendelhetők. Egy csoporthoz tartozó felhasználó az adott csoporthoz megadott jogosultságokat kapja meg, kivéve, ha a saját vagy egy másik csoport jogosultságai magasabbak.
Hozzon létre egy felhasználói csoportot
- Bontsa ki az Adminisztráció csoportot a főmenüben, majd lépjen a Csoportok modulra.
Megnyílik a Csoportok fül. - Kattintson a Hozzáadás gombra.
Megnyílik a Csoport hozzáadása ablak. - A Név mezőben adja meg a csoport nevét.
- A Típus mezőben válassza ki az új csoport típusát a listából.
- Választható: Kattintson a Leírás mezőre, és adja meg a csoport leírását.
- Válassza ki a listából a csoporthoz rendelni kívánt felhasználókat.
- Kattintson a Mentés gombra.
Az új csoport hozzáadásra kerül, és megjelenik a Csoportok lap listájában. Az új csoportban megnyílik az Engedélyek lap.
Felhasználók hozzáadása egy csoporthoz
- Bontsa ki az Adminisztráció csoportot a főmenüben, majd navigáljon a Csoportok modulra.
- Nyisson meg egy meglévő csoportot a nevére kattintva, vagy hozzon létre egy újat.
- A csoporton belül lépjen a Felhasználók nézetre.

- Kattintson a Hozzáadás gombra. Megnyílik a Felhasználók hozzáadása ablak.
- Válassza ki a Felhasználók mezőben található listából a csoporthoz rendelni kívánt felhasználókat.
- Kattintson a Mentés gombra.
Ezzel a kiválasztott felhasználókat hozzáadta a csoporthoz. Nevüket a csoporton belül a Felhasználók lapon található listában láthatja.
Csoportos jogosultságok kezelése
- Bontsa ki az Adminisztráció csoportot a főmenüben, majd lépjen a Csoportok modulra.
Megnyílik a Csoportok fül. - Nyisson meg egy meglévő csoportot a nevére kattintva, vagy hozzon létre egy újat. A lap alapértelmezés szerint az Engedélyek nézetben nyílik meg.
Lásd a: Felhasználói csoport létrehozása
- Kattintson sorban az egyes mezőkre, és válassza ki az engedélyezési szintet a csoporttagok jogosultságainak beállításához az adott programmodulokhoz.

- Kattintson a Mentés gombra.
A jogosultságokat elmenti. A rendszer az adott csoport megadott jogosultságait rendeli hozzá az aktuális felhasználókhoz, kivéve, ha egyénileg vagy egy másik csoportból magasabb jogosultságokkal rendelkeznek.